Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu'nun Motorlu Araçlar ve Ulaştırma Teknolojileri Bölümü, günümüzün hızla gelişen ve değişen ulaşım sektörüne nitelikli elemanlar yetiştirmeyi amaçlayan bir eğitim programı sunmaktadır. Bu bölüm bünyesinde

Progamlarımız:

Raylı Sistemler Makine Teknolojisi

Otomotiv Teknolojisi

Raylı Sistemler Makine Teknolojisi programı, demiryolu taşımacılığı alanında uzmanlaşmayı hedefleyen öğrencilere yöneliktir. Bu program, öğrencilere raylı sistemlerin tasarımı, bakımı, onarımı ve işletilmesi konularında geniş bir bilgi yelpazesi sunar. Öğrenciler, demiryolu araçları ve altyapı sistemleri üzerine temel bilgi ve becerileri kazanırken, aynı zamanda sektördeki yenilikleri ve teknolojik gelişmeleri takip etme fırsatı bulurlar.

Otomotiv Teknolojisi programı ise otomotiv sektöründe çalışmayı hedefleyen öğrencilere yöneliktir. Bu program, öğrencilere otomobil teknolojisi, motor sistemleri, şanzımanlar, şasi yapıları, güvenlik sistemleri ve elektronik donanımlar gibi otomotiv mühendisliğinin temel alanlarında bilgi ve beceriler sunar. Öğrenciler, modern otomotiv teknolojilerini anlamak ve uygulamak için gerekli olan pratik ve teorik eğitimi alırlar.

Her iki program da sektördeki taleplere ve teknolojik gelişmelere uygun olarak düzenlenmiştir. Öğrencilere laboratuvar çalışmaları, staj imkanları ve proje tabanlı öğrenme fırsatları sunularak, teorik bilgilerinin yanı sıra pratik deneyim kazanmaları sağlanır. Bu sayede, mezunlar sektörde etkili bir şekilde iş bulabilir ve katkı sağlayabilirler.

Motorlu Araçlar ve Ulaştırma Teknolojileri Bölümü, öğrencilere geniş bir iş alanı sunmakla kalmaz, aynı zamanda sektördeki yeniliklere ve değişimlere hızla uyum sağlamalarını sağlar. Bu da mezunların kariyerlerinde başarılı olmalarını ve sektörde lider konumlar elde etmelerini destekler.

EMRE GÖRGÜN
Dr.Öğr. Üyesi EMRE GÖRGÜN