Tanıtım

Bu bölümde temel teknik eğitimlerin laboratuvar uygulamalarıyla desteklenmesiyle profesyonel çalışmaların yapılabilmesi sağlanmaktadır.

Makina İmalat Programında dersler; teorik ve uygulamalı bilgiler, deneysel yetenek ve kabiliyetler, modern teknolojideki uygulamalara göre verilmektedir. Programın laboratuvarları modern araştırma ekipmanları ve bilimsel destek sağlayacak donanımlara sahiptir. Mezunlar Makina İmalat sanayiinde Tekniker unvanlıyla ara eleman olarak çalışmaktadırlar.

Bölümün Eğitim Olanakları: Makina Programının amacı; İmalat Sanayiinin talep ettiği kalite kriterlerine sahip Makina İmalat Teknikerleri yetiştirmektir. Öğrencilere,

İmalat sanayinde kullanılan üretim araç ve tekniklerini tanıma ve kullanma becerisi kazandırılır.Talaşlı ve talaşsız üretim de kullanılan araç ve teknikleri tanıma ve kullanma becerisi kazandırılır. Kaynak Teknolojisi bilgi ve becerisi kazandırılır. İmalat esnasında kullanılan ölçme ve kontrol aletlerini kullanma ve kalibrasyonu becerisi kazandırılır.

· AUTOCAD ortamında yada Elle imalat resimlerinin çizimi becerisi kazandırılır.

· CNC tezgahları için program yazarak bu programları CNC tezgahlarına yükleyerek üretimi gerçekleştirme becerisi kazandırılır.

· Üretim Planlama ve Üretim Yönetimi teknikleri bilgi ve becerisi kazandırılır. · İletişim teknolojilerini kullanma becerisi kazandırılır.

· Ofis programlarını kullanma becerisi kazandırılır.

· Yeni üretim ve yönetim teknikleri ve kalite yönetim sistemleri hakkında bilgi ve becerisi kazandırılır.

Kariyer Olanakları: Programı başarıyla tamamlayan öğrencilerimiz hidrolik- pnömatik sistemler, tüm talaşlı - talaşsız imalat alanında, enerji ve metal sektöründe, tesis içerisimde periyodik bakım, tamir, onarım, arıza giderilmesi, mekanik tesisat (ısıtma,soğutma, havaladırma, yangın, sıhhi tesisat)projelerinde, cad/cam tasarım/dizayn alanlarında, otomotiv motor bakım-onarım alanında, gemi makinaları üretim, bakım-onarım alanlarında istihdam edilebilir.

Mezuniyet Koşulları: Dört yarıyıl sonunda toplam 120 AKTS'nin ( Avrupa Kredi Transfer Sistemi) tamamlanması, mezuniyet ortalamasının en az 2.0 olması ve 30 iş günü zorunlu stajını tamamlaması koşulunu sağlayan öğrenciler mezun olmaya hak kazanırlar.

Dikey Geçiş Olanakları: Makina Programını başarıyla tamamlayan ve önlisans diplomasını almaya hak kazanan öğrenciler için Dikey Geçiş Sınavı'ndan kazanacağı puana göre aşağıdaki mühendisliklere geçiş yapabilirler:

· Endüstri Mühendisliği,

· Enerji Sistemleri Mühendisliği,

· Gemi İnşaatı ve Gemi Makineleri Mühendisliği,

· Enerji Yönetimi, Endüstri ve Sistem Mühendisliği,

· Gemi Makineleri İşletme Mühendisliği,

· Gemi ve Deniz Teknolojisi Mühendisliği,

· İmalat Mühendisliği, Makine Mühendisliği,

· Makine ve İmalat Mühendisliği,

· Malzeme Bilimi ve Mühendisliği,

· Malzeme Mühendisliği,

· Metalurji ve Malzeme Mühendisliği,

· Nanoteknoloji Mühendisliği,

· Otomotiv Mühendisliği, 

· Tarım Makineleri ve Teknolojileri Mühendisliği

Bölüm Başkanı

Akademik Kadro

İletişim

Adres:        Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Sivas Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu 

Tel:              0 (346) 487 5486

E-Posta:       nduman@cumhuriyet.edu.tr


 

 

 

Yukarı