Tanıtım

Programda ön lisans diplomasi ile mezun olan öğrenciler “Halıcılık Teknikleri ve Desinatörü” unvanını alırlar. Programda egitim-ögretimin teorik ve uygulama ağırlıklı dersler mevcuttur.

Atölye ve laboratuvar olanakları ile dersler desteklenmektedir. Atölyemizde hali dokuma tezgâhları ve desen çiziminde kullanılan isikli masalar bulunmaktadır.

Ayrıca Bilgisayar laboratuvarında da çeşitli programlarla desen çizimleri yapılmaktadır.

Hem ekonomik hem de kültürel açıdan çok zengin bir yelpazesi olan haricîlik ve Desinatörlük Programı bir sanatkâr titizliğinde egitim-ögretim veren programlardır.

Ekonomik açıdan hali sanayine ara eleman yetiştirirken diğer yandan da kültürel ve sanat değeri taşıyan maddi kültürlerimizden olan (el dokumaları, hali, kilim, cicim, zili, sumak, vb.) dokumaları günümüzde kaybolmaktan yeni nesillere öğreterek gelecekte de yasamalarını sağlamaktadır. Çünkü her millet kendine ait kültür ve sanatıyla tanınmaktadır.

Programın amacı ülkemizde ihtiyaç duyulan hali sanayi sektörüne desinatör teknikeri yetiştirmektedir. Bu program sadece üç üniversite de bulunmaktadır. Bu nedenle, halıcılık sektöründe aranan elemanlar olduklarından is bulabilme imkânları çok yüksek, hatta garantidir.

Öğrencilerimiz yaz stajlarını çeşitli hali fabrikalarında gerek işletme içerisinde gerekse desen bölümlerinde bilgisayarda desen çizimi yaparak 60 is günü başarılı bir şekilde tamamlamaktadırlar. Böylece sanayi ve Üniversite işbirliğinin en güzel örneğini sergilemektedirler.

 

Bölüm Başkanı

Akademik Kadro

İletişim

Adres:        Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Sivas Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu 

Tel:              0 (346) 487 5488

E-Posta:       sahan@cumhuriyet.edu.tr

Yukarı