Müdürün Mesajı


Türkiye’nin üretimini artırabilmesinde Meslek Yüksek Okulları son derece önemli bir yere sahiptir. Sivas Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu olarak biz de bugüne kadar mezun ettiğimiz 17.295 öğrencimiz ile bu sürece katkı sağlamaktan ve üretime yönelik nitelikli ara personel ihtiyacını karşılamaktan mutluluk duymaktayız.

1974 yılında kurulan Yüksekokulumuz, 14 bölüm, 19 program, 17 laboratuvar ve 60 akademik personeli ile uygulamalı teknik eğitim konusunda sanayi ve hizmet sektörünün ihtiyacını karşılayacak ciddi bir deneyime sahiptir. Yüksekokulumuzun aktif olarak öğrenimine devam eden 3.400 öğrencisi bulunmaktadır. Yüksek Okulumuz, bünyesindeki ön lisans programlarını çağın gereklerine uygun biçimde harekete geçirerek öğrencilerimizi, iş hayatında üstlenecekleri mesleki görevleri layıkıyla yerine getirecek, sanayideki gelişmelere ve değişimlere açık, karşılaştığı problemler karşısında çözümler üretebilen nitelikli elemanlar olarak yetiştirmeyi hedeflemiş ve bu doğrultuda çalışmalarına hız vermiştir.

Sahip olduğu fiziki imkânlar, güçlü akademik kadrosu, atölye ve laboratuvar altyapısı ile ülkemizin en gelişmiş Meslek Yüksek Okullarından biri olan Sivas Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu’nun öğrencisi olma ayrıcalığına erişmiş olmanızdan dolayı sizleri tebrik ediyorum.

                                                                                                                                                  Prof. Dr. Hasan ELEROĞLU

                                                                                                                         

Yukarı