1999 yılında başlayan Hazır Giyim Programı, 2009 yılında Tekstil, Giyim, Ayakkabı ve Deri Bölümü bünyesinde Tekstil Teknolojisi Programı olarak devam etmektedir. Bu program, öğrencilere tekstil sektöründe ihtiyaç duyulan bilgi ve becerileri kazandırmayı hedefler. Programın eğitim modeli 3+1 sistemine dayanmaktadır, yani öğrenciler üç dönem boyunca üniversitede teorik ve pratik eğitim alırken, bir dönem boyunca da tekstil sektöründe staj yaparlar. Bu staj dönemi, öğrencilerin mezuniyetlerine hazırlanmalarını ve sektördeki gerçek iş deneyimini kazanmalarını sağlar.

Program, öğrencilere tekstil teknolojisi konusunda kapsamlı bir eğitim sunmanın yanı sıra, sektördeki yenilikleri takip etmeleri ve sektörün ihtiyaçlarına uygun olarak yetişmeleri için fırsatlar da sağlar. Öğrenciler, derslerinin yanı sıra laboratuvar çalışmaları, proje tabanlı öğrenme ve endüstri ziyaretleri gibi etkinliklere katılarak teorik bilgilerini pekiştirir ve pratik deneyim kazanırlar.

Tekstil Teknolojisi

GÜRSEL KORKMAZ