Tanıtım
Programın Amacı
Tekstil endüstrisinde istihdam edilecek üretim süreçlerine hakim, çevreye duyarlı, yeşil üretim teknolojileri hakkında bilgili, su, enerji ve kimyasal sarfiyatının önemini bilen teknik eleman yetiştirmektir. Bu programdan mezun olan öğrenciler Tekstil Teknolojisi Teknikeri unvanını kazanıp geniş iş olanaklarına sahip olmaktadır.
Bölümün Eğitim Olanakları
Bu programda öğrenciler tekstil hammadde özellikleri, iplik ve kumaş teknolojileri, genel terbiye ve boya teknolojileri, konfeksiyon-hazır giyim üretim süreci, giysi tasarım ve ürün geliştirme süreci, giysi üretiminde kullanılan ana ve yardımcı malzemeler, giysi kalıbı hazırlama, makine ve aletlerin kullanımı ve bakımı, teknik rapor-föy hazırlama ve proje hazırlama konularında eğitim almaktadır. Öğrenciler eğitim süresinde uygulamalı ve teorik mesleki derslerinin yanı sıra alan dışı seçmeli dersler ile farklı alanlarda da kendilerini
geliştirebilmektedir.
Kariyer Olanakları
Mezunlarımız ülkemizin önde gelen sektörlerinden biri olan tekstil sektöründe dokusuz yüzey, dokuma ve örme kumaş üretimi, iplik üretimi, boyahane, konfeksiyon ve hazır giyim gibi birçok işletme türünde istihdam olanağı bulmaktadır.
• Tekstil işletmeleri: Dikimhane, kalite kontrol, satınalma, planlama, modelhane,
kesimhane, malzeme kabulü, depolama, bakım departmanları
• Halk Eğitim merkezleri: Usta öğretici olarak
• Tekstil Acenteleri: Numune kabul, Ar-Ge, planlama, müşteri temsilciliği departmanları
• Kendi işletmeleri: Atölye ve butikler
Dikey Geçiş Olanakları
Bu programdan mezun olanlar dikey geçiş sınavında başarılı olmaları halinde aşağıdaki lisans programlarına geçiş yapabilecektir.
• Moda Gı̇yı̇m Tasarımı Moda Tasarımı
• Tekstı̇l
• Tekstı̇l Mühendı̇slı̇ğı̇ Tekstı̇l Tasarımı
• Tekstı̇l Ve Moda Tasarımı
Mezuniyet Koşulları: Dört yarıyıl sonunda toplam 120 AKTS'nin ( Avrupa Kredi Transfer
Sistemi) tamamlanması, mezuniyet ortalamasının en az 2.0 olması ve zorunlu stajın
tamamlanması koşullarını sağlayan öğrenciler mezun olmaya hak kazanırlar.