Tanıtım

Günümüzde teknoloji, sürekli gelişme göstermekte ve kendini yenilemektedir. Gelişen teknoloji ile beraber elektrik enerjisi kullanımı ve ihtiyacı hızla artış göstermektedir. Teknolojik gelişmelerin uygulanabilirliğini ve verimli kullanımını arttırmak için elektrik enerjisi üretimi, iletimi ve dağıtımı kilit rol oynamaktadır. Ayrıca fosil yakıtların hem tükeniyor olması hem de çevre kirliliğine büyük oranda sebebiyet vermesi ile yeni ve yenilenebilir sistemlerle elektrik üretimi de çağımızda ön plana çıkan konuları arasındadır. Bu sebeple sektörde bu gelişmeler doğrultusunda nitelikli elektrik teknikerlerine ihtiyaç giderek artmaktadır.

Bu programda öğretim gören öğrenciler çağın gelişmelerine ayak uydurabilecek vizyona sahip, yeni sistemlerin işleyişine hâkim, nitelikli ve sürekli gelişime açık teknikerler olarak sektörde yerlerini alacaklardır.

Elektrik programında, her türlü elektrik tesisat ve makinelerinin kurulması ve işletilmesi, bunlarla ilgili üretim alanlarında imalata konu olan elektrik malzemeleri ve ünitelerinin tasarlanması ve tesisat projelerinin çizilmesi konularında uygulamaya dönük eğitim ve öğretim yapılır.

Bu programdan mezun olanlar, kamu ve özel kuruluşlarda teknik ara eleman olarak çalışırlar, isterlerse özel işyeri açabilirler.

Programın Amacı: Elektrik Programında her türlü elektrik tesisat ve makinelerinin kurulması ve işletilmesi, bunlarla ilgili üretim alanlarında imalata konu olan elektrik malzemeleri ve ünitelerinin tasarlanması ve tesisat projelerinin çizilmesi konularında uygulamaya dönük eğitim ve öğretim yapılır.

Programda Okutulan Belli Başlı Dersler: Elektrik programında daha ziyade atölye teknolojisi ve uygulaması, elektroteknik, elektronik, teknik ve meslek resmi, elektrik makineleri ve laboratuvarı gibi meslek dersleri yanında genel kültür dersleri ve uygulamalı dersler okutulur. Öğrenciler ayrıca staj yapmak zorundadırlar.

Gereken Nitelikler: Elektrik bölümüne girmek isteyen öğrencilerin, fiziğe özellikle elektrik konusuna ilgi duyması, sabırlı, dikkatli ve hoşgörülü olmaları gerekir. Programda endüstri meslek liselerinin elektrik bölümü mezunları daha başarılı olmaktadır.

Bölüm Başkanı

Akademik Kadro

İletişim

Adres:        Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Sivas Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu 

Tel:              0 (346) 487 5471

E-Posta:       kkarabulut@cumhuriyet.edu.tr

 

 

 


 

 

 

 

Yukarı