Tanıtım

Programın Amacı:

Elektronik Haberleşme Teknolojisi programımız, Üniversitemiz Sivas MYO bağlı olarak 1992 yılında kurulmuş ve aktif olarak halen açıktır. Haberleşme programının amacı, telekomünikasyon sistemlerinin kurulması ve işletilmesi alanında çalışacak ara insan gücünü yetiştirmektir. Elektronik Haberleşme Teknikeri kablolu ve kablosuz haberleşme sistemlerini (uydu haberleşme sistemleri gibi) kurar ve bu sistemlerde gerekli geliştirme çalışmalarını yürütür; kurduğu sistemleri denetler, bozulanları onarır. Elektronik Haberleşme Teknikerleri, Elektronik ve Haberleşme Mühendisi ile işçiler arasında ara eleman olarak görev yapar.

Okutulan Belli Başlı Meslek Dersleri

Elektronik Haberleşme Teknolojisi programında dersler gerekli teorik bilgiler, deneysel yetenek ve kabiliyetler, geleneksel ve modern teknolojideki uygulamalara göre verilmektedir. Derslerden bazıları: Bilgisayar Destekli Tasarım (CAD), Mikroişlemciler, Fiber Optik Haberleşmesi, Telefon İletişim ve Anahtarlama Sistemleri, R / F Tekniği, Antenler ve Mikrodalga Teknolojisi, Uydu Haberle. ve Hücresel Haberleşme, Radyo TV  Tekniği, Sayısal Haberleşme, Analog Haberleşme ..

Haberleşme programında okumak isteyenlerin fizik ve matematik konuları ile ilgili olmalı ve bu alanlarda başarılı ve mekanik ilişkileri görebilen kimseler olmaları gerekir.

Çalışma Alanları ve iş bulma olanakları:

Bu programı bitirenlere "Elektronik Haberleşme Teknikeri" ünvanı verilir. Elektronik Haberleşme teknikeri telgraf, telefon, teleks gibi elektrik ve elektronik haberleşme sistemlerinin kuruluşu, işletilmesi, bakım ve onarım işlerini elektrik ve elektronik mühendisinin gözetim ve denetimi altında yürütür.

Elektronik Haberleşme teknikeri kablolu ve kablosuz haberleşme sistemlerini (uydu haberleşme sistemleri gibi) kurar ve bu sistemlerde gerekli geliştirme çalışmalarını yürütür; kurduğu sistemleri denetler, bozulanları onarır.

- Meslek elemanları haberleşme cihazlarının imalatı, kurulması, bakımı ve onarımı konularında faaliyet gösteren özel ve kamu kuruluşlarında rahatlıkla iş bulabilmektedirler.

- Sayıları her geçen gün biraz daha artan devlet ve özel televizyon kanalları, Türk Telekom, Silahlı kuvvetler, özel telekomünikasyon şirketlerinin ara eleman ihtiyacı bu meslekteki kişilerin iş bulma şansını artırmaktadır. Ayrıca mesleği ile ilgili kendi işyerini açma imkânı da vardır.

Program mezunları, 'Elektronik Haberleşme Teknikeri' unvanlı nitelikli elemanlar olarak, her türlü telekom tesisinin kurulmasında, işletmelerin sürekli çalışmasında, telekom cihaz ve aletlerin kontrolü, bakımı ve tamiratında, haberleşme ve uydu firmalarında, üretimin sürekliliğinde görev alacak olmaları açısından, tüm kamu kurumları ve özel kuruluşlarda istihdam alanı bulabilmektedir. Meslek elemanları kamu ve özel kuruluşlarda çalışabilecekleri gibi, bağımsız olarak da çalışabilmektedirler. Türk Telekom, Türkiye Radyo Televizyon Kurumu, Medya Kuruluşları olmak üzere çeşitli bakanlıklarda çalışabilirler.

Bölüm Başkanı

Akademik Kadro

İletişim

 

Adres:        Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Sivas Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu

Tel:              0 (346) 487 5466

E-Posta:       balaydin@cumhuriyet.edu.tr

 

 


 

Yukarı