Tanıtım

Programın Amacı:

Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde 1978 yılında açılan ve 1982 yılında YÖK'e devredilerek Sivas MYO bağlı olarak eğitim öğretime devam etmektedir. Mezun olan öğrencilerimize uluslararası geçerliliği olan “Elektronik Teknikeri” ünvanlı diploma verilmektedir. Elektronik Teknolojisi Programının amacı, sanayide kullanılan elektronik araçlarının monte edilmesi, bakım ve onarımı işlerinde çalışacak ara insan gücünü yetiştirmektir.

Bu programa ait laboratuvarlarda, dijital elektronik, mikro işlemci, analog elektronik ve güç elektroniği gibi eğitim setleri ile bu setlerin kullanımında gerekli araç, gereç ve ölçü cihazları bulunmaktadır.

Elektronik Teknolojisi programını tamamlayan öğrenciler; Temel elektrik ve elektronik prensipleri ve endüstriyel elektronik cihazları hakkında bilgi sahibi olur, İmalat el kitaplarını kullanarak onarım ve kalibrasyon yapabilir, elektrik ve elektronik devreleri yorumlar; mikro işlemci sistemleri, mikrobilgisayar sistemleri, dijital ve analog sistemler ile güç elektronik sistemleri hakkında yeterli bilgi ve beceri sahibi olur. Bilgisayarla mikroişlemci ve mikrodenetleyici programlayabilir ve diğer hazır elektronik tasarım programlarını (CAD) kullanabilirler.

 Programda Okutulan Başlıca Meslek Dersleri:

Bilgisayar Destekli Elektronik Tasarım (CAD), Mikroişlemciler, İşlemsel Yükselteçler, Enstrümantasyon, Güç Kaynakları, Elektrik Motorları Ve Sürücüleri, Hata/Arıza Arama, Programlanabilir Denetleyiciler, Radyo Televizyon Teknolojisi, Güç Elektroniği, Optik Elektronik, Hidrolik Pnömotik sistemler, Amplifikatörler ve Osilatörler, Senkro Servo Sistemler, .. gibi dersler yer almaktadır.

 Mezunların Kazandıkları Unvan ve Yaptıkları İşler:

Elektronik Teknolojisi programını bitirenlere "Elektronik Teknikeri" unvanı verilir. Öğrenci, YÖK’ün ilgili mevzuatı doğrultusunda yatay ve dikey geçiş yapar.

Elektronik teknikeri sanayide kullanılan elektronik cihazların şemasına göre monte edilmesinde elektronik mühendisine yardımcı olur; bu cihazların işletilmesi bakımı ve onarımı ile ilgili işleri yapar.

Elektronik teknikerleri, elektronik araç üreten fabrikalarda, elektronik sistemleri çokça kullanan kuruluşlarda, elektronik mühendisinin gözetim ve denetimi altında çalışırlar. Ayrıca, elektronik tamir atölyelerinde çalışabilecekleri gibi, kendileri özel işyeri açabilirler.

Elektronik teknikeri sanayide kullanılan elektronik cihazların şemasına göre monte edilmesinde elektronik mühendisine yardımcı olur; bu cihazların işletilmesi bakımı ve onarımı ile ilgili işleri yapar. Elektronik teknikerleri, elektronik araç üreten fabrikalarda, elektronik sistemleri çokça kullanan kuruluşlarda, elektronik mühendisinin gözetim ve denetimi altında çalışırlar. Ayrıca, elektronik tamir atölyelerinde çalışabilecekleri gibi, kendileri özel işyeri açabilirler.

Bölüm Başkanı

BEHÇET ÖZGÜR ALAYDİN
Doç.Dr. BEHÇET ÖZGÜR ALAYDİN
Bölüm Başkanı

balaydin@cumhuriyet.edu.tr
Dahili : 5466

Akademik Kadro

İletişim

Adres:        Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Sivas Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu 

Tel:              0 (346) 487 5466

E-Posta:       balaydin@cumhuriyet.edu.tr



 

Yukarı