Madencilik ve maden çıkarma bölümü, yerkabuğundaki madenlerin araştırılması, çıkarılması ve zenginleştirilmesi ile ilgili pratik ve teorik bilgileri bir araya getiren uygulamalı bir alandır. Bu alanda eğitim gören öğrenciler, temel ve uygulamalı konular üzerinde geniş bir bilgi yelpazesi edinirler ve sektördeki gereksinimlere uygun olarak donanımlı hale gelirler.

Ülkemizin maden zenginliklerini etkin bir şekilde kullanabilmesi ve madencilik sektörünün sürdürülebilir bir şekilde gelişmesi için, nitelikli teknik elemanların yetiştirilmesi büyük önem taşır. Madencilik ve maden çıkarma programları, öğrencilere bu alanda gerekli olan teorik bilgiyi sağlamanın yanı sıra, pratik beceriler kazandırmak için çeşitli uygulamalı dersler de sunarlar.

Maden Teknolojisi

TURAN KILINÇ