Sivas Cumhuriyet Üniversitesi, Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu bünyesinde İnşaat Bölümü altında İnşaat Teknolojisi Programı ve Yapı Denetimi Programı olmak üzere iki önemli programa ev sahipliği yapmaktadır. Bu programlar, inşaat sektöründe uzmanlaşmayı hedefleyen öğrencilere nitelikli eğitim imkanı sunmaktadır.

2022 yılında başlattığı İşletmede Mesleki Eğitim (3+1) modeliyle öğrencilerine benzersiz bir öğrenme deneyimi sunmaktadır. Bu model, öğrencilerin eğitimlerinin son dönemini işletmelerde kendi meslek alanlarında çalışarak geçirmelerini sağlayarak mesleki deneyim kazanmalarını amaçlamaktadır.

Öğrenciler, İşletmede Mesleki Eğitim Modeli kapsamında 4. dönemlerini seçtikleri işletmelerde geçirerek teorik bilgilerini pratik uygulamaya dönüştürme fırsatı bulurlar. İşletmelerde geçirdikleri bu süre zarfında, öğrenciler sektörel dinamikleri, işleyiş ve uygulama süreçlerini yakından tanıma fırsatı bulurlar. Bu sayede mezun olduklarında iş hayatına daha donanımlı bir şekilde adım atmaları hedeflenir.

İnşaat Teknolojisi

Yapı Denetimi

İnşaat Teknolojisi ve Yapı Denetimi programları, öğrencilere sektördeki güncel gelişmeleri takip etme, teknolojik yenilikleri öğrenme ve pratik becerilerini geliştirme imkanı sunar. İşletmede Mesleki Eğitim Modeli, bu programların öğrencilerine sunduğu teorik bilgileri güçlendirmek ve sektörle daha yakından bağ kurmalarını sağlamak amacıyla büyük bir önem taşır.

Bu eğitim modeli, öğrencilerin mezuniyet sonrası iş dünyasına hazırlanmalarına katkı sağlamanın yanı sıra, inşaat sektöründe lider konumda yer almaları için gereken bilgi ve becerileri edinmelerine yardımcı olur. Meslek Yüksekokulumuz, öğrencilerinin gelecekteki başarılarını desteklemek ve inşaat sektörüne değer katmalarını sağlamak amacıyla sürekli olarak programlarını güncellemekte ve geliştirmektedir.

FOTOĞRAF GALERİMİZ

AYHAN ÜSTÜNDAŞ