Tanıtım

 

Elektrik ve Enerji Programı, iki yıllık bir yüksekokul programı olup, öğrencilere elektrik ve enerji alanlarında temel bilgi ve becerileri kazandırmayı hedefler. Bu program, öğrencilere elektrik sistemleri, enerji üretimi ve dağıtımı, elektrik elektroniği gibi konuları içeren pratik ve teorik eğitim sunar. Öğrenciler, endüstriyel tesislerde, enerji şirketlerinde veya benzeri alanlarda iş bulma fırsatına sahip olabilirler.

Programlarımız

Doğalgaz Ve Tesisatı Teknolojisi

Elektrik

ELEKTRONİK LABORATUVARI

Elektrik ve Enerji Bölümü Elektrik Programına ait elektronik laboratuvarı Elektronik ve Otomasyon Bölümü ile ortak bir laboratuvardır. Bu laboratuvarda; osiloskop, AC sinyal jeneratörü, DC akım-gerilim kaynağı ve çok fonksiyonlu dijital multimetre’ den oluşan setlerde temel elektrik AC - DC devre analizi deneyleri ile beraber, analog elektronik ve dijital elektronik deneylerinin tamamı yapılabilmektedir.

            

TEMEL ELEKTRİK LABORATUVARI

Bu laboratuvarımızda AC ve DC elektrik devrelerine ait setler bulunmaktadır.  Bu setlerde aynı zamanda elektrik tesisleri alanında ve elektrik makinaları alanında sıklıkla ihtiyaç duyulan 3 faz enerji beslemesi mevcuttur. Böylece temel elektrik devrelerine ait deneylerin yanında 3 faz gerektiren deneylerde rahatlıkla yapılabilmektedir.

            

ELEKTRİK MAKİNALARI VE KUMANDA SİSTEMLERİ LABORATUVARI

Laboratuvarımızda elektrik tesislerinde, elektrik makinalarında ve kumanda sistemlerinde kullanılan 3 faz besleme mevcuttur. Kontrol ve kumanda setlerinde röle, kontaktör, şalter gibi elemanlar bulunmaktadır. Kontrol ve kumanda setleri ile endüstriyel sistemlerin kontrollü bir şekilde çalıştırılması ve güvenliklerinin korunması için gerekli kumanda ve kontrol sistemlerine dair deneyler yapılmaktadır. Elektrik makinaları deneyleri için ise AC - DC motorlar, Servo Motorlar bulunmaktadır. Tek ve üç fazlı motorların bulunduğu bu laboratuvarda çeşitli elektrik makinaları deneyleri yapılabilmektedir.

            

 

Bölümümzden Görüntüler

 .          

               

           

Bölüm Başkanı

KORAY KARABULUT
Doç.Dr. KORAY KARABULUT
Bölüm Başkanı

kkarabulut@cumhuriyet.edu.tr
Dahili : 5471

Ana Bilim Dalı Başkanları

Bağlantılar

Araştırma

İletişim

Adres:        Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Sivas Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu

Tel:              0 (346) 487 5471

E-Posta:       kkarabulut@cumhuriyet.edu.tr

 

 

 

 

 

 

Yukarı