Tanıtım

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu bünyesinde Elektronik ve Otomasyon Bölümü’nde Elektronik Teknolojisi, Elektronik Haberleşme Teknolojisi ve Mekatronik olmak üzere üç tane program bulunmaktadır.

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi önlisans programlarında 3+1 eğitim modelini uygulamaktadır. 3+1 eğitim modeli, 2 yıllık meslek yüksekokullarının 4 dönemden oluşan eğitim takviminin 1 dönemini, öğrencilerin bir iş yerinde, meslek dalında geçirmesini amaçlamaktadır.

Elektronik ve Otomasyon Bölümü eğitiminin 3+1 modeli, öğrencilere hem teorik bilgileri öğrenme hem de bu bilgileri pratik uygulamalara dönüştürme fırsatı tanıyan bir eğitim yaklaşımını ifade eder. Bu eğitim modeli, mezunların sadece teorik bilgiye sahip olmakla kalmayıp aynı zamanda sektördeki işleyişe dair deneyim kazanmış olmalarını amaçlar. Bu sayede, mezunlar, sahadaki taleplere daha etkili bir şekilde yanıt verebilirler. 3+1 modeli, öğrencilere hem sınıf içinde hem de saha içinde öğrenme deneyimi sunarak günümüz teknolojilerini takip ederek ülkemizin ilerlemesine katkı sağlayacak başarılı bir kariyere adım atmalarını destekler.

Programlarımız

Elektronik Haberleşme Teknolojisi

Elektronik Teknolojisi

Mekatronik

Bölüm Başkanı

BEHÇET ÖZGÜR ALAYDİN
Doç.Dr. BEHÇET ÖZGÜR ALAYDİN
Bölüm Başkanı

balaydin@cumhuriyet.edu.tr
Dahili : 5466

Ana Bilim Dalı Başkanları

Bağlantılar

Araştırma

İletişim

Adres:        Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Sivas Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu 

Tel:              0 (346) 487 5466

E-Posta:       balaydin@cumhuriyet.edu.tr

 

 


 

Yukarı