BİTKİSEL VE HAYVANSAL ÜRETİM BÖLÜMÜ

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu bünyesinde Bitkisel ve Hayvansal Üretim Bölümü’nde Organik Tarım ve Tıbbi ve Aromatik Bitkiler olmak üzere iki tane program bulunmaktadır.

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi önlisans programlarında 3+1 eğitim modelini uygulamaktadır. 3+1 eğitim modeli, 2 yıllık meslek yüksekokullarının 4 dönemden oluşan eğitim takviminin 1 dönemini, öğrencilerin bir iş yerinde, meslek dalında geçirmesini amaçlamaktadır.

Bitkisel ve Hayvansal Üretim Bölümü eğitiminin 3+1 modeli, öğrencilere hem teorik bilgileri öğrenme hem de bu bilgileri pratik uygulamalara dönüştürme fırsatı tanıyan bir eğitim yaklaşımını ifade eder. Bu eğitim modeli, mezunların sadece teorik bilgiye sahip olmakla kalmayıp aynı zamanda sektördeki işleyişe dair deneyim kazanmış olmalarını amaçlar. Bu sayede, mezunlar, sahadaki taleplere daha etkili bir şekilde yanıt verebilirler. 3+1 modeli, öğrencilere hem sınıf içinde hem de saha içinde öğrenme deneyimi sunarak bitkisel ve hayvansal üretim alanında başarılı bir kariyere adım atmalarını destekler.

Bölümümüzün İçerdidği Alanlar:

Organik Tarım